ทำหนังสั้นจากเกมส์ด้วย Source Maker

ค่ายเกมส์ VALVE ส่งโปรแกรมสร้างหนังสั้นจากเกมส์ดังของค่ายที่มีชื่อว่า “Source Maker” เป็นโปรแกรมที่ให้เราสามารถสร้างหนังสั้นโดยเอาตัวละครจากเกมส์ดังๆของค่ายเช่น Team Fortress 2 ที่เปิดให้เอามาสร้างเป็นหนังสั้นแบบฟรีๆ โดยเจ้าโปรแกรม “Source Maker” เป็นโปรแกรมที่ใช้ engine จากเกมส์โดยดึงเอา engine คาแรคเตอร์ของตัวละครแต่ละตัวในเกมส์มาจับปรับหมุนไปหมุนมา ใส่เสียง ใส่เพลง ใส่ภาพได้ ตัดต่อได้เหมือนกับการสร้างหนังจริงๆ โดยใช้ 3D ทั้งหมด ถ้าใครสนใจอยากจะทำหนังสั้นจากเกมส์ก็สามารถเข้าไปลงทะเบียนและโหลดโปรแกรมได้ที่ http://www.sourcefilmmaker.com/ ภายในเว็บจะมีตัวอย่างและขั้นตอนการสอนอย่างละเอียดให้ดูทั้งหมด

@suteeshow

Blogger มือสมัครเล่น ขอบคุณที่เข้ามาเยี่ยมชมกันนะครับ

3 thoughts on “ทำหนังสั้นจากเกมส์ด้วย Source Maker

 • November 4, 2012 at 5:57 AM
  Permalink

  This makes it particularly suitable for athletes trying to enhance their
  vertical jump exercises Plyos (a short name for plyometric exercises) cycle the extension and shrinkage of muscles to improve their elastic or stretching mobility while, simultaneously, building up them.
  The idea of a possible failure can have a massive impact on your attention ability as well as your confidence level isn’t going to raise this way. Exercises like weight lifting can also help in increasing the height of your jumps.

  Reply
 • October 16, 2012 at 8:43 PM
  Permalink

  I think the admin of this website is really working hard in favor of
  his web page, because here every data is quality based information.

  Reply
 • July 5, 2012 at 1:53 PM
  Permalink

  น่าลองทำดูจิงๆ

  Reply

comment